Οι Ελληνες hackers που τρύπωσαν στο CERN

Το ηλεκτρονικό χτύπημα που σταμάτησε το πείραμα του CERN την ώρα που όλος ο κόσμος είχε το βλέμμα του στραμμένο σ' αυτό. Η πρόσβαση στα σχέδια του πυρηνικού εργοστασίου που ετοιμάζει η Τουρκία, το σκοτεινό παιχνίδι της βιομηχανικής κατασκοπίας…
Αυτά είναι μερικά από τα «κατορθώματα» Ελλήνων χάκερ που μιλούν για πρώτη φορά στο πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ντοκιμαντέρ «white01black», το οποίο ερευνά την ελληνική hacking σκηνή.

«Οι πιτσιρικάδες που κάνουν το αδιανόητο» τους χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Σπύρος Καψίλης. Το φιλμ ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή αυτού του ντοκιμαντέρ, όπως και η νομική κάλυψη όταν πρέπει να μιλάς με ανθρώπους που κινούνται στα όρια της νομιμότητας και της παρανομίας.

«Χρειάστηκαν πολλοί καφέδες και πάρα πολλή κουβέντα για να τους πείσουμε ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν. Είναι φοβισμένοι, όχι μήπως τους ανακαλύψει ο κρατικός μηχανισμός ή η Δικαιοσύνη, αλλά να μην τους ανακαλύψουν οι αντίπαλοί τους. Κάποιοι κάνουν βιομηχανική κατασκοπία, και σ' αυτήν την περίπτωση κάθε ενέργειά τους ισοδυναμεί με συμβόλαιο θανάτου από τη θιγόμενη πλευρά» εξηγεί ο δημοσιογράφος που έκανε την έρευνα για το ντοκιμαντέρ, ο Βασίλης Τερζάκης. Και οι δύο θεωρούν πολύ σημαντικό ότι κατάφεραν να μιλήσουν με τους ανθρώπους που πραγματοποίησαν το «χτύπημα» στο CERN.

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ CERN! 
«Οι χάκερ έρχονται σε επαφή μέσω blogs που ειδικεύονται σε θέματα hacking κι εκεί βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα και συστήνουν ομάδες. 
Κάπως έτσι προέκυψε και η ομάδα που έκανε το χτύπημα στο CERN» εξηγεί ο Βασίλης Τερζάκης αναφερόμενος στους δύο Ελληνες, τον σαραντάχρονο «Λεωνίδα» και τον 26χρονο «Αγγελο» (ψευδώνυμα), που ανέβασαν το κείμενο-μανιφέστο στη σελίδα του CERN.

Έλλη Κοκκίνου: H διαφορά ύψους που έχει με τον Μπόγρη

Μισό μέτρο περίπου (43 πόντους ακριβώς λέει Ελλη)

Πολλοί έχουν εστιάσει στη διαφορά ηλικίας που έχει η Έλλη Κοκκίνου από τον Γιώργο Μπόγρη. Πως αντιμετωπίζει όμως εκείνη την διαφορά ύψους; «Το έχω σκεφτεί. Έχεις έναν άνδρα 2,10. Εγώ είμαι 1,67. Ποια γυναίκα αν καθίσει δίπλα του, δεν θα μοιάζει με νάνο; Αν δεν είναι τουλάχιστον 1,90 θα φανεί νάνος. Και πέρα από το χιούμορ, επειδή έχει τύχει να ακούσω μερικά σχολιάκια για τη διαφορά του ύψους μας, τα βρίσκω πολύ ανούσια. 
Τι περιμένουν να δουν δηλαδή δίπλα στο 2,10;»
down town

Τα πιο διάσημα «μπασκετικά» ζευγάρια

Ο «βασιλιάς των σπορ» είναι, ως γνωστόν, το ποδόσφαιρο. Ωστόσο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, το NBA μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κόσμου και οι παίκτες του είναι μονίμως στην επικαιρότητα, αλλά όχι μόνο την αθλητική…
Οι σταρ του παρκέ ελκύουν τα φώτα της διασημότητας, όχι πάντα για τα εντυπωσιακά τους καρφώματα αλλά και για την προσωπική τους ζωή και τις γυναίκες που τους συνοδεύουν.
Δείτε τους δέκα πιο διάσημους παίκτες και τις επώνυμες κυρίες τους, ανάμεσα τους και μία Ελληνίδα.