«Φίλα με παντού»! Αthens Gay Pride!

To Φεστιβάλ γκέι υπό την αιγίδα του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, είναι γεγονός!
Θα λάβει χώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος
από τις 31 Μαΐου μέχρι 4 Ιουνίου…
Σύνθημα; «Φίλα με παντού»! Αthens Gay Pride! Σκοπός των διοργανωτών είναι, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να το συμφιλιώσουν με την ιδέα της ομοφυλοφιλίας.

Κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν το δήμαρχο ότι θα πρέπει να πάψει να ασχολείται με φεστιβάλ και να επικεντρωθεί στην έξαρση εγκληματικότητας που ταλαιπωρεί αυτούς τους μήνες τους κατοικους του κέντρου. Αλλά, αλήθεια, λύνεται η κατάσταση στο κέντρο από τη μια μέρα στην άλλη;... Δε λύνεται... Τουλάχιστον δεν είναι εξ’ ολοκλήρου στο χέρι του κ. Καμίνη.

Αυτό που ανυπομονώ να δω είναι τις αντιδράσεις των ισλαμιστών μεταναστών που συχνάζουν στην εν λόγω πλατεία. Άραγε, έχουν παραβρεθεί σε κάτι παρόμοιο; Μπορεί και ναι, μάλιστα, μερικοί από αυτούς μπορεί να ανακαλύψουν και τη σεξουαλική τους ταυτότητα, που στα δικά τους κράτη είναι επιβαλλόμενη και συνήθως ανεξερεύνητη.

Από τη μεριά μου, μιας και χθες ήταν η παγκόσμια μέρα ομοφοβίας, ένα έχω να πω: η ελευθερία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Είμαι ήρεμη όταν οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που αισθάνονται. Δε θα θελα κανείς και ποτέ να με εμποδίσει από κάτι που θέλω... Άλλωστε η ομοφυλοφιλία έχει παρελθόν στην Ελλάδα σύμφωνα με τη ιστορία της σεξουαλικότητας του Φουκώ. Δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο, ούτε καν φαινόμενο αλλά μια διαφορετική ομαλότητα. Τέλος, είναι μεγάλη η ομοφυλοφιλική κοινότητα εδω και καιρός να μας κοπούν τα ταμπού και να συμμορφώσουμε τη συντηρητική, ψευτοβικτωριανή μας αισθητική.
Μυρτώ Καμβυσίδη ellispoint