Το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής

Είναι το σχήμα των αυτοκινήτων της νέας εποχής; Φαίνεται πως ναι. Θυμήσου το Mercedes Vision EQXX που πέτυχε πάνω από 1.000 km αυτονομίας με μία φόρτιση. 
Κοίτα τώρα το Lightyear 0, το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο (SEV) παραγωγής. Είδες πόσο μοιάζουν; Μάλλον είναι μονόδρομος αυτό το σχήμα για να αυξηθεί η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά το ηλιακό αυτοκίνητο που συζητά σήμερα ο κόσμος της αυτοκίνησης.
Και εγένετο Lightyear 0, το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο (SEV) παραγωγής

Κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας διαδικτυακής πρεμιέρας, η νεοσύστατη εταιρεία ηλιακών ηλεκτρικών οχημάτων Lightyear παρουσίασε το τελικό σχέδιο του πρώτου της οχήματος, το Lightyear 0, πρώην γνωστό ως Lightyear One. Μετά από έξι χρόνια ανάπτυξης, το Lightyear 0 είναι διαθέσιμο για παραγγελία ενόψει των πρώτων παραδόσεων αυτό το φθινόπωρο. 
Η Lightyear είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση EV με έδρα την Ολλανδία που ειδικεύεται στα ηλιακά ηλεκτρικά οχήματα (SEV). Από νωρίς, η εταιρεία υποσχέθηκε εμβέλεια 725 km με μία μόνο φόρτιση από το πρώτο της όχημα -μια εξαιρετικά αποδοτική ναυαρχίδα SEV που αρχικά ονομάστηκε Lightyear One.
Οι δοκιμές πρωτοτύπων του Lightyear One είχαν ως αποτέλεσμα την επίτευξη πολλών σημαντικών ορόσημων. Το περασμένο καλοκαίρι, η ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε ένα πρωτότυπο που παρείχε εμβέλεια 710 km με μία μόνο φόρτιση.

Διαβάστε περισσότερα στο TopGear