Φλέβα χρυσού για τον ΣΚΑΪ το «Survivor»

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο ΣΚΑΪ αγόρασε τα δικαιώματα του «Survivor» από τον Τούρκο επιχειρηματία και καναλάρχη Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος έχει την ευθύνη της παραγωγής, περίπου 10 εκατ. ευρώ. Ο Ιλιτζαλί έχει στήσει μια ολόκληρη βιομηχανία παραγωγής του ελληνικού (αλλά και του τουρκικού, που γυρίζεται και προβάλλεται παράλληλα) «Survivor» στον Άγιο Δομίνικο απασχολώντας περίπου 420 άτομα (οι 100 είναι Έλληνες) για τις ανάγκες των γυρισμάτων και του μοντάζ του ελληνικού προγράμματος.

Υπολογίζεται ότι κάθε επεισόδιο τριών ωρών, που προβάλλεται στην Ελλάδα από την Κυριακή ως την Πέμπτη, κοστίζει 150.000 ευρώ και περίπου 750.000 ευρώ την εβδομάδα. Με λίγα λόγια, κάθε δευτερόλεπτο προβολής του παιχνιδιού κοστίζει 18 ευρώ.

Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, ο διαφημιζόμενος αγόραζε διαφημιστικό χρόνο προς 90 ευρώ το δευτερόλεπτο. Το μάξιμουμ των εσόδων λοιπόν που μπορούσε να επιτευχθεί ημερησίως από το κανάλι ήταν 260.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρώτο μήνα προβολής, η σειρά δεν έβγαζε καν τα έξοδά της. Αλλά από τα μέσα Μαρτίου που το ενδιαφέρον των διαφημιστών αυξήθηκε και το τιμολόγιο ακρίβυνε φτάνοντας τα 120 ευρώ το δευτερόλεπτο, ο σταθμός άρχισε να έχει τα πρώτα καθαρά κέρδη.