Δέκα πράγματα που κάνει το Samsung Galaxy S8 και δεν μπορεί ένα iPhone

Μετά την αποτυχία της Samsung, τουλάχιστον όσον αφορά στην μπαταρία του Galaxy S7, το επόμενο μεγάλο τηλέφωνο της εταιρείας, το Galaxy S8, έρχεται με ένα εντυπωσιακό σύνολο χαρακτηριστικών. 

Διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά που δε θα βρείτε στο iPhone. Ας δούμε όμως μερικά από αυτά:

1. Υπάρχει ένας σαρωτής ίριδας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο και να αποκτήσετε πρόσβαση σε ασφαλείς φακέλους.
Η Samsung λέει πως είναι πιο ασφαλές από τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που διαθέτει το iPhone.




2. Διαθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό αναγνώρισης προσώπου, που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας με μία selfie.
Είναι πολύ πιο γρήγορο από ό,τι χρησιμοποιώντας την ίριδα του ματιού ή το σκάνερ δακτυλικών αποτυπωμάτων.

3. Μεγαλύτερη οθόνη. Το S8 διαθέτει οθόνη 5,8 ιντσών ενώ το S8+ διαθέτει οθόνη 6,2 ιντσών.
Αν το συγκρίνει κανείς με το iPhone: Το iPhone 7 διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών και το iPhone 7 Plus διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών.

4. Μπορείτε να φορτίσετε το Galaxy S8 με ένα ασύρματο pad. Υπάρχει επίσης η γρήγορη φόρτιση, που φορτίζει το S8 πιο γρήγορα από το κανονικό.
Το iPhone δε διαθέτει ασύρματη φόρτιση και δεν υπάρχει η δυνατότητα ταχείας φόρτισης.

5. Μπορείτε να συνδέσετε τα κλασικά ακουστικά χάρη στην υποδοχή ακουστικών.
Η Apple αφαίρεσε τη στάνταρντ αυτή υποδοχή για το iPhone 7. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα dongle αν θέλετε να συνδέσετε τα ενσύρματα ακουστικά σας.

6. Το Samsung Pay μπορεί να κάνει πληρωμές σε συμβατικές μηχανές ανάγνωσης πιστωτικών καρτών.
Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεστε ένα ειδικό NFC pad για να κάνετε τις πληρωμές σας, όπως αν έχετε iPhone.

7. Το Samsung S8 έρχεται με το δικό της λογισμικό εικονικής πραγματικότητας, που τροφοδοτείται από το Oculus του Facebook.

8. Το S8 έχει έναν αισθητήρα καρδιακού ρυθμού στο πίσω μέρος.
Μπορείτε να πάρετε το σφυγμό σας εν κινήσει! Θα πρέπει όμως, να αγοράσετε ένα ρολόι Apple ή κάποιο άλλο αξεσουάρ, αν θέλετε να μετρήσετε τους σφυγμούς σας χρησιμοποιώντας το iPhone

9. Μπορείτε να συνδέσετε το Galaxy S8 σε μία οθόνη, ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι χάρη σε ένα ειδικό dock και να αποκτήσετε την πρόσβαση σε μία desktop έκδοση του λειτουργικού συστήματος του τηλεφώνου σε έναν κανονικό υπολογιστή.

10. Ο ψηφιακός βοηθός Bixby της Samsung σας επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες των πραγματικών αντικειμένων και να σας αποκαλύψει σχετικές πληροφορίες, όπως κοντινές τοποθεσίες από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το συγκεκριμένο προϊόν.

Πηγή: Business Insider