Οδήγησε Formula1 και ελικόπτερο ο Tom Cruise


Στη Νότια Καλιφόρνια, ο πρωταθλητής 13 Grand Prix, David Coulthard, ανέλαβε να καθοδηγήσει τον Tom Cruise, μαζί με μια 12μελή ομάδα της Red Bull Racing.

Ο Cruise, είναι φανατικός οπαδός των αγώνων ταχύτητας και έχει οδηγήσει πολλά αγωνιστικά αυτοκίνητα, αλλά ποτέ μέχρι τώρα ένα μονοθέσιο της Formula 1. Με την F1 της Red Bull, έφτασε τελική ταχύτητα 291 χλμ., μόλις 4 χλμ. λιγότερα από την τελική που είχε ο David Coulthard όταν έτρεχε με τα 850 άλογα του αυτοκινήτου στην πίστα Willow, στο Rosmond της Καλιφόρνιας.

Ο Cruise συμπλήρωσε 24 γύρους στη διάρκεια της επτάωρης παραμονής του στην πίστα, που ξεκίνησε με μια αναγνωριστική διαδρομή που έκανε με τον David σε συμβατικό αυτοκίνητο προκειμένου να εξοικειωθεί με τις αγωνιστικές γραμμές που θα ακολουθούσε. Έπειτα ο David του έδειξε τον πολύπλοκο χειρισμό του μονοθέσιου που κατασκευάστηκε με σκοπό το πρωτάθλημα. Μεταξύ των γύρων στην πίστα η ομάδα μελετούσε με τον Cruise την τηλεμετρία του οχήματος, κάνοντας συγκρίσεις με τα δεδομένα από τους γύρους του Coulthard. Ο Cruise βελτίωσε το χρόνο του από τον πρώτο στον τελευταίο γύρο σχεδόν κατά 11 δευτερόλεπτα!

«Ο Tom είναι “the real deal”. Έμεινα έκπληκτος που τα πήρε τόσο γρήγορα και είναι τόσο συγκροτημένος οδηγός», λέει ο Coulthard. «Η απόδοσή του ήταν καταπληκτική αν σκεφτεί κανείς πόσο περίπλοκο είναι να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο της F1. Είναι τύπος που πραγματικά ζει έντονα στην αληθινή ζωή. Η σημερινή μέρα δεν ήταν “green screen”. Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί.»
ο Cruise συνέχισε να δοκιμάζει τα όριά του όταν μπήκε σε ελικόπτερο που έκανε πολύ επικίνδυνους ελιγμούς, ως συγκυβερνήτης.