Μαγευτική επιστροφή για τους Πυξ Λαξ

«Μοναξιά μου όλα... μοναξιά μου τίποτα», τραγούδησαν οι Πυξ Λαξ χθες βράδυ στο ΟΑΚΑμετά από επτά χρόνια απουσίας, σε μια ατμόσφαιρα που μόνο μοναχική δεν ήταν.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και το φανατικό κοινό τους ήταν εκεί, για να τους ανταμείψει ξανά με το θερμό χειροκρότημα και τον ενθουσιαμό του.
Με ένα αντίο από σκηνής χαιρέτησε ο Φίλιππος Πλιάτσικας τον φίλο και συνάδελφό τους Μάνο Ξυδούς, στη μνήμη του οποίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία.



«Είναι δύσκολο για εμάς που δεν θα είναι εδώ ο Μάνος», είχε αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Φίλιππος Πλιάτσικας. «Η επανένωση μας ήταν ιδέα και όνειρο του Μάνου και όλο αυτό θα γίνει με αφορμή την ιδέα του και προς τιμήν του».

Η ιδέα της επανένωσης ξεκίνησε από τον ίδιο τον Μάνο Ξυδούς, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, στις 13 Απριλίου του 2010. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας προβλήθηκε βίντεο με τον τραγουδιστή να ερμηνεύει το «Εσύ εκεί».

Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκίνησε το 1989 όταν δύο παιδικοί φίλοι, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, αποφάσισαν να δείξουν κάποια τραγούδια στον φίλο τους Μάνο Ξυδούς.

«Χάρη σε αυτό το τραγούδι έγιναν όλα, λέει στη διάρκεια της συναυλίας ο Μπάμπης Στόκας και ξεκινά....«Με στέλνεις, με στέλνεις με παρασέρνεις», «παρασέρνοντας» μαζί του το κοινό του σταδίου. Το συγκρότημα αφιέρωσε το τραγούδι «Ένα παιδί περπατάει με τα χέρια» στα θύματα της τραγωδίας στην Κύπρο.

«Ευχαριστούμε πολύ για απόψε και για όλα αυτά τα χρόνια», είπε συγκινημένος στους θαυμαστές του συγκρότηματος ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ενώ ο Μπάμπης Στόκας ανακοίνωσε νέα συναυλία στις 10 Σεπτεμβρίου στη Μαλακάσα.

Στη συναυλία, που διήρκησε δυόμιση ώρες, πολλά ήταν ωστόσο και τα προβλήματα με τον ήχο αφού η κακή μικροφωνική δεν επέτρεπε σε όλους τους θεατές να απολαύσουν τη συναυλία.

Στο τέλος της συναυλίας δεκάδες βεγκαλικά φώτισαν τον ουρανό πάνω από το στάδιο.

Στις 21 Ιουλίου, οι Πυξ Λαξ θα «ξαναθυμίσουν» τις επιτυχίες τους στο κοινό της Λάρισας και ακολουθούν η Καβάλα, η Αλέξανδρούπολη, η Κύπρος, το Καρπενήσι, η Καλαμάτα, η Ολυμπία, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης.