7 φρούτα που μπορείτε να φάτε το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που μπορεί να εμφανίσετε αφυδάτωση, ευαισθησίες του δέρματος και ελλείψεις βιταμινών. Ιδιαίτερα τα παιδιά, οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και οι αθλητές αντοχής είναι πιο πιθανό να χάσουν τα υγρά του σώματος πιο γρήγορα.

Η λύση; Καταναλώστε τα παρακάτω φρούτα, που θα βοηθήσουν το σώμα σας, να παραμείνει ενεργό και ενυδατωμένο.
1. Καρπούζι
Αν είστε διψασμένοι, το καρπούζι κάνει θαύματα στην αναπλήρωση χαμένων υγρών για το σώμα. Αυτό το ζουμερό φρούτο θα σας κρατήσει δροσερούς και ενυδατωμένους. Επίσης, περιέχει λυκοπένιο, που προστατεύει το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία, και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α και C.
2. Μούρα
Αυτά τα μικρά διαμαντάκια δεν είναι μόνο νόστιμα και γλυκά, αλλά είναι επίσης, γεμάτα με φλαβονοειδή, που παρέχουν αντιοξειδωτικά οφέλη. Επιπλέον, προάγουν την αυξημένη ροή του αίματος στο δέρμα σας και μειώνουν την ευαισθησία στο φως, με αποτέλεσμα να βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματός σας, τη δομή και την υφή του.
3. Ανανάς
Όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι, μας έρχονται στο μυαλό οι τροπικές διακοπές και τα εξωτικά φρούτα. Ο ανανάς παρέχει ένα καλό μείγμα από βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ένζυμα , όπως η βρομελίνη που μπορεί να προστατεύσει το σώμα σας από τις φλεγμονές.
4. Ακτινίδια
Γνωρίζατε ότι το ακτινίδιο έχει περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια; Αυτό το φρούτο είναι σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή για το καλοκαίρι. Το ακτινίδιο περιέχει επίσης, βιταμίνη E, κάλιο και φυτικές ίνες. 

5. Πορτοκάλια
Τίποτα δεν λέει το καλοκαίρι, χωρίς τη μυρωδιά των φρέσκων εσπεριδοειδών. Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε κάλιο και περιέχουν το 80 τοις εκατό του νερού, έτσι ώστε να σας κρατήσουν ενυδατωμένους όλη την ημέρα. 

6. Ροδάκινα
Αυτά τα φρούτα εκτός από ζουμερά και νόστιμα, παρέχουν επίσης, μια υγιή δόση βιταμίνης C και Α. Εάν ανησυχείτε για τα κιλά , τα ροδάκινα είναι χαμηλά σε θερμίδες και μπορεί να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το βάρος σας.

7. Φράουλες
Οι φράουλες είναι εξαιρετικά υψηλές σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που σας χαρίζει φυσική προστασία από τον ήλιο και σας αποτρέπει από τα κρυολογήματα, τη γρίπη και άλλες λοιμώξεις. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μαγγάνιο.

Απολαύστε λοιπόν καθημερινά αυτά τα υπέροχα φρούτα!

Καλό Καλοκαίρι!!!

Τζουλιάννα Καρνέζη 
 Διαιτολόγος, RD Dietetics BSC Hons, 
University of Hertfordshire