Απατημένοι σύζυγοι καταγγέλλουν τους "συζύγους" τους για αδήλωτα εισοδήματα

Κι όμως οι απατημένοι σύζυγοι αποτελούν από τις καλύτερες και εγκυρότερες πηγές της εφορίας για «κρυμμένο» και «μαύρο» χρήμα καθώς αποζητούν εκδίκηση. Και ποια μεγαλύτερη εκδίκηση από το να στείλεις... την εφορία;

Το τηλεφωνικό κέντρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κυριολεκτικά έχει πάρει φωτιά από απατημένους συζύγους και θυμωμένους ή αδικημένους συγγενείς, οι οποίοι καταγγέλλουν τους συγγενείς τους θέλοντας όσο τίποτα να τους εκδικηθούν. Πολλές φορές, μάλιστα, καίει τόσο δυνατά η φλόγα της εκδίκησης, που δεν τους αποθαρρύνει καν το γεγονός ότι και οι ίδιοι εμπλέκονται σε υποθέσεις μαύρου χρήματος!

Η περίπτωση του/της απατημένου/ης συζύγου είναι η πιο συνηθισμένη. Πρόσφατα, μάλιστα, μια κυρία έστειλε φάκελο με στοιχεία στο ΣΔΟΕ αποκαλύπτοντας λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είχε ο σύζυγός της στο εξωτερικό. Στον λογαριασμό ήταν και η ίδια συνδικαιούχος ωστόσο το πάθος της για εκδίκηση, αφού έπιασε τον σύζυγο να... αμαρτάνει, δεν την εμπόδισε να καταγγείλει και τον ίδιο της τον εαυτό!

Στην Πάτρα, υπάρχει περίπτωση γυναίκας που απειλούσε τον γιατρό σύζυγό της... πως θα τα πει όλα στην εφορία, ενώ θύμα της πρώην συζύγου του έχει πέσει και τραπεζικός υπάλληλος τον οποίον η γυναίκα του κατηγορούσε για εισοδήματα που έκρυβε από την εφορία! Μάλιστα είχε βάλει στο στόχαστρό της, ενοίκια τα οποία έπαιρνε από σπίτια που είχε στο όνομά του (και τα οποία προφανώς δεν δήλωνε).
Πρώην γυναίκα επιχειρηματία που είχε ασχοληθεί στο παρελθόν και με τον αθλητισμό επιχείρησε να τον καταγγείλει σε Τραπεζικό Ίδρυμα από το οποίο ο εν λόγω Πατρινός είχε άμεση εξάρτηση.

Θύμα της εν διαστάσει γυναίκας του έπεσε και έμπορος της Πάτρας! Τον κατήγγειλε στην εφορία πως με το ίδιο τιμολόγιο διακινεί πολλαπλάσια εμπορεύματα!

Σε μία ακόμη περίπτωση, όμως μας ενημέρωσε γνωστός δικηγόρος της Πάτρας, βιοτέχνης καταγγέλθηκε στο ΣΔΟΕ από την πρώην γυναίκα του πως διατηρεί κρυφή θυρίδα στην οποία τοποθετεί χρήματα και τιμαλφή και τα οποία δεν δηλώνει!