Σάκης Ρουβάς-Κάτια Ζυγούλη: γιατί δεν παντρεύτηκαν

Ο γάμος τους ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Ιουνίου στην Ελούντα, στην Κρήτη. Όλα ήταν -σχεδόν- έτοιμα. Τελικά, το διάσημο ζευγάρι αποφάσισε να αναβάλει την τελετή επ’ αόριστον. Ποιος ήταν ο λόγος;
Το πρόβλημα και η λιποθυμία του Σάκη

Το είχαν πάρει απόφαση. Όσο και αν ο Σάκης με την Κάτια επιμένουν ότι ένας γάμος δεν θα αλλάξει τίποτα στη ζωή τους, τα πλάνα ήταν σαφή: Στις 19 Ιουνίου, στην Ελούντα, στην ξενοδοχειακή μονάδα του κολλητού τους φίλου Ηλία Κοκοτού, ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη θα έκαναν ένα ακόμη βήμα στην κοινή τους ζωή, ανταλλάσσοντας όρκους αιώνιας αγάπης ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Τελικά, όμως, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε και τα είχε σχεδιάσει το ζευγάρι, αφού ένα απρόοπτο γεγονός τους χάλασε τα σχέδια.

Αυτό το γεγονός έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη της Κάτιας Ζυγούλη, η οποία διανύει ήδη τον τέταρτο μήνα της. Από την αρχή της εγκυμοσύνης αυτής η Κάτια αισθανόταν κούραση, κάτι φυσιολογικό για τις μέλλουσες μαμάδες. Άλλωστε, όλες οι εγκυμοσύνες δεν είναι ίδιες. Κάποιες βγαίνουν «στο πόδι» και κάποιες άλλες θέλουν περισσότερη προσοχή. Εξ αρχής, λοιπόν, φάνηκε ότι η συγκεκριμένη εγκυμοσύνη ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, κάτι που επιβεβαιώθηκε όταν το ζευγάρι πήγε πριν από λίγες εβδομάδες στο μαιευτήριο Λητώ για να κάνει η Κάτια το προγραμματισμένο υπερηχογράφημα. Τότε ήταν που έμαθαν ότι το παιδί που περιμένουν θα είναι αγόρι. Αυτά ήταν τα ευχάριστα νέα. Παράλληλα, όμως, ήρθαν και κάποια άλλα, όχι και τόσο ευχάριστα.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η εγκυμοσύνη της Κάτιας παρουσιάζει κάποια προβλήματα, από εκείνα που αντιμετωπίζονται μεν, αλλά θέλουν μεγάλη προσοχή. Όταν, μάλιστα, τελείωσε το υπερηχογράφημα και η Κάτια έφυγε από το μαιευτήριο, ο Σάκης, ο οποίος έμεινε πίσω για να μιλήσει με το γιατρό της, ένιωσε τόση ένταση από τη συζήτηση αυτή, που λιποθύμησε. Οι γιατροί διαβεβαίωσαν τον τραγουδιστή ότι τίποτα από όσα διαπίστωσαν δεν θέτει σε άμεσο κίνδυνο την εγκυμοσύνη της Κάτιας, όμως του τόνισαν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, και κυρίως ξεκούραση και ηρεμία για τη μέλλουσα μητέρα. Του έκαναν σαφές ότι δεν πρέπει να υποβληθεί η Κάτια σε καμία διαδικασία που θα τη φορτίσει συναισθηματικά, θα την κουράσει ή θα τη στρεσάρει. Και βέβαια, ένας γάμος, όσο ευτυχισμένη περίσταση και αν είναι, δεν παύει να είναι και κουραστική και συναισθηματικά φορτισμένη διαδικασία.

Όταν πήγαν στο σπίτι τους, συζήτησαν, καθησύχασαν ο ένας τον άλλον και αμέσως αποφάσισαν να αφήσουν για τώρα το θέμα του γάμου στην άκρη. Έτσι κι αλλιώς, είναι κάτι που ούτε τους βιάζει, ούτε τους πιέζει χρονικά. Γιατί, λοιπόν, να υποβάλουν την Κάτια σε τέτοια «δοκιμασία», αφού δεν είναι απαραίτητο; Η απόφαση ελήφθη χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αφού και για τους δυο τους η υγεία του παιδιού που περιμένουν είναι πάνω απ’ όλα. «Από Σεπτέμβρη και βλέπουμε», ήταν η κουβέντα που έπεσε στο τραπέζι και βρήκε και τους δύο απόλυτα σύμφωνους.

Μίνι απόδραση για χαλάρωση

Από τη στιγμή που έμαθε τα καθέκαστα, ο Σάκης δεν έχει τίποτε άλλο στο μυαλό του, παρά μόνο πώς να είναι η Κάτια ήρεμη και ξεκούραστη. Γι’ αυτό και πριν από λίγες ημέρες και αφού, βέβαια, συμβουλεύτηκε πρώτα τους γιατρούς της Κάτιας, αποφάσισε να την πάρει και να φύγουν για μια σύντομη «απόδραση» σε έναν κοντινό προορισμό. Ήταν κάτι σαν μίνι-διακοπές για το ζευγάρι, διακοπές όμως με απόλυτα χαλαρωτικό πρόγραμμα. Μικροί περίπατοι, πολλή ξεκούραση και ύπνος για την Κάτια και ο Σάκης κυριολεκτικά stand-by να την προσέχει, να τη φροντίζει και να επιβλέπει τα πάντα ώστε να μην της λείψει τίποτα, αλλά και να μην κουραστεί καθόλου. Σκοπός αυτής της απόδρασης ήταν να ξεκουραστεί η Κάτια, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα, αλλά και να αφήσουν πίσω τους το κάπως βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά από την τελευταία εκείνη επίσκεψη στο μαιευτήριο. Το ζευγάρι επέστρεψε ανανεωμένο και ήρεμο. Όσο για το γάμο, αυτός μπορεί να περιμένει!
CIAO