Κακοποιημένο παιδί ήταν η Vanessa Mae!

Η μητέρα μου με χτυπούσε και με έβαζε να την προσκυνώ στα γόνατα, λέει η σπουδαία βιολονίστρια, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής της 
Χειροδικούσε εναντίον της, τη χαστούκιζε, της τραβούσε τα αυτιά και την εξανάγκαζε να γονατίζει και να την προσκυνά ή να ικετεύει για συγχώρεση! Η μητέρα της διάσημης βιρτουόζας του βιολιού, Vanessa Mae, έκανε την παιδική ηλικία της κόρης της μαρτύριο, όσο την είχε υπό την κηδεμονία της.

Για όλα όσα πέρασε τα χρόνια εκείνα, όταν ήδη το ταλέντο της στο βιολί είχε φανεί, μίλησε σε συνέντευξή της η 35χρονη σήμερα Mae, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που σοκάρουν.

Η βία ήταν το «αγαπημένο» μέσο που χρησιμοποιούσε η μητέρα της για να την κάνει να πειθαρχήσει ως παιδί, παρόλο που ήδη είχε αναγνωριστεί από τους μουσικούς ως «παιδί - θαύμα» στο βιολί και κατέπλησσε το κοινό με τις παραστάσεις της. Ενώ όλοι φανταζόταν πόσο τυχερή ήταν, η μικρή Vanessa υπέφερε υπό την κυριαρχία της αυταρχικής της μητέρας. 

Η μητέρα της Vanessa Mae κατάγεται από την Κίνα και χρησιμοποιούσε αυτό το αρχαίο έθιμο της υπακοής, που συνηθιζόταν προς τον αυτοκράτορα, για να ταπεινώσει το παιδί της.

Η ίδια η Mae δηλώνει πως σαν παιδί το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να προπονείται στο βιολί, ποτέ δεν έστρωσε το κρεβάτι της, ποτέ δεν πέρασε καν το δρόμο μόνη της, πριν γίνει 21 και επισήμως... απολύσει τη μητέρα της από τη θέση του μάνατζέρ της.

Η μόνη επικοινωνία που είχαν από τότε οι δύο γυναίκες ήταν ένα γραπτό μήνυμα που ευχόταν «καλή επιτυχία» στη Vanessa Mae πριν αυτή αγωνιστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι. Ήταν ανυπόγραφο, αλλά η βιολονίστρια πιστεύει πως ήταν από τη μητέρα της…