Ο Στράτος Τζώρτζογλου ... ρακοσυλλέκτης στο Ηράκλειο!

Μία εικόνα τελείως διαφορετική, από τη συνηθισμένη, παρουσιάζει ο γνωστός ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου.
Φυσικά, τίποτα δυσάρεστο δε συνέβη στον αγαπημένο ηθοποιό! Η "μεταμόρφωσή" του οφείλεται στις ανάγκες του ρόλου, τον οποίο υποδύεται, στη νέα ταινία μικρού μήκους "Κύκλωπας2" ("Κύκλωπας στο τετράγωνο"), της οποίας τα γυρίσματα ξεκίνησαν χθες στο Ηράκλειο.

Στην ταινία, σε σενάριο του Λευτέρη Γιαννακουδάκη και σκηνοθεσία της πολωνικής καταγωγής, αλλά μεγαλωμένης στην Κρήτη, Βικτώρια Τρέτσιακ, πρωταγωνιστεί ο Στράτος Τζώρτζογλου και ο Δημήτρης Μαραγκάκης, ενώ ο "Κύκλωπας2" πρόκειται να λάβει μέρος στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρου Μήκους στη Δράμα.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Ηρακλής (Δημήτρης Μαραγκάκης) είναι ένα 6χρονο αγόρι, το οποίο έχει, εκ γενετής, πρόβλημα στο μάτι, το οποίο παραμένει καλυμμένο, με αποτέλεσμα τα άλλα παιδιά να του έχουν "κολλήσει" το παρατσούκλι "Κύκλωπας".

Ζει με τη μητέρα του, ενώ δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του. Νιώθει μόνος και αναζητά έναν πατέρα και άνθρωπο να του μοιάζει. Μία μέρα ο Ηρακλής συναντά τυχαία έναν περιθωριακό, τον Ευτύχη (Στράτος Τζώρτζογλου), ο οποίος έχει επίσης ένα μάτι.

Ο Ηρακλής ταυτίζεται μαζί του και θέλει να τον «υιοθετήσει» ως πατέρα.

Μέσα από μία περιπλάνηση στην πόλη με διάφορα γεγονότα και ανατροπές, οι δύο ήρωες καταλήγουν στο κατάλυμα του Ευτύχη για να περάσουν τη νύχτα. Το ξημέρωμα θα τους βρει και τους δύο αλλαγμένους.