Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ BURAK KUT ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΒΑ

Η απόπειρα δολοφονίας και το τέλος της καριέρας του.
Tο 1997 ο Σάκης Ρουβάς και ο Μπουράκ Κουτ - με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών είχαν έρθει στην Κύπρο - προκειμένου να κάνουν αυτό που... σήμερα οι πολιτικοί μας προσπαθούν. Να φέρουν την ειρήνη στους δύο λαούς. 

Η ημερομηνία 20 Μαίου, ήταν λανθασμένη λόγω της Γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και της πληγής που υπήρχε μετα την άνανδρη δολοφονία των ηρώων μας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από τον Τούρκο Αττίλα.

Τον τότε καιρό ο Έλληνας καλλιτέχνης έγινε "στόχος", οι εφημερίδες τον "χτυπούσαν", κάποιοι τον κατηγόρησαν για "προδοσία" και πολλά άλλα. Πρόσφατα, ο ίδιος ο τραγουδιστής ανέφερε σε συνέντευξή του, ότι η ημερομηνία ίσως να μην είχε επιλεγεί τυχαία, αλλά ότι σε καμία περίπτωση δε θεωρεί τον εαυτό του προδότη. Δήλωσε μάλιστα, ότι ο χαρακτηρισμός αυτός τον πλήγωσε πολύ. 

Ο τόπος, δηλαδή η πράσινη γραμμή, αν και επιλέχτηκε για συμβολικούς λόγους, θεωρήθηκε επίσης μεγάλη εθνική πρόκληση....
Είχε μάλιστα εξαφανιστεί από προσώπου γης πηγαίνοντας για έξι μήνες στην Αμερική προκειμένου να ξεχαστεί το γεγονός.
Στην αντίπερα όχθη όμως τι συνέβη; Μαζί με τον Ρουβά τότε στη σκηνή της πράσινης γραμμής, ήταν και ο Μπουράκ Κουτ, ο οποίος ήρθε για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.Την λεγόμενη ειρήνη...
Κι όμως, ο Τούρκος καλλιτέχνης την πλήρωσε πολύ περισσότερο αφού δέχθηκε ανελέητο πόλεμο από την Τουρκία. 
Η κυβέρνηση της Τουρκίας τότε τον έβαλε σε stop list απαγορεύοντας του να κυκλοφορήσει καινούργιο δίσκο ή τραγούδια καταστρέφοντας του έτσι ολοκληρωτικά την καριέρα του. 
Και να ταν μόνο αυτό; Σύμφωνα με τα τότε τούρκικα δημοσιεύματα, ο Μπουράκ Κουτ έγινε στόχος δολοφονίας στο ίδιο του το σπίτι. Του είχαν ρίξει δηλητήριο στο φαγητό του προκειμένου να τον σκοτώσουν γιατί προσπάθησε να φέρει την ειρήνη σε δύο λαούς όπως τότε ήθελαν τα Ηνωμένα Έθνη. 
Ίσως κάποιος από τους μάγειρες του "πληρώθηκε" προκειμένου να τον δολοφονήσει όμως σώθηκε την τελευταία στιγμή....
Η καριέρα του Τούρκου τραγουδιστή για τουλάχιστον 20 χρόνια είχε καταστραφεί ολοσχερώς ενώ φέτος προσπαθεί και πάλι να ανακτήσει τις δυνάμεις του.