Υγιεινά σνακ για τη παράλια

    Εάν περνάτε όλη την ημέρα στην παραλία, τότε σίγουρα η διασκέδαση στον ήλιο και στο νερό θα σας κάνουν να πεινάσετε. Αν είστε σε μια οργανωμένη παραλία, μπορείτε να αγοράσετε σνακ από τη καντίνα, αλλά είναι πιθανό να είναι υπερτιμημένα και ανθυγιεινά. 
    Αντί λοιπόν να σπαταλάτε χρήματα, γιατί να μην πάρετε μαζί σας ένα ψυγείο με διάφορα τρόφιμα, που θα σας κρατήσουν ανανεωμένους όλη την ημέρα? Το κόλπο είναι να κάνετε τα πράγματα απλά. 
    Σκεφτείτε τις συνθήκες που επικρατούν στην παραλία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θέλετε σνακ που θα χαλάνε με τη ζέστη και δεν θέλετε να έχετε μαζί σας πολλά σκεύη ή πιάτα. 
    Εδώ είναι μερικές εύκολες και νόστιμες ιδέες που μπορείτε να πάρετε στην παραλία: 

  • Φτιάξτε το δικό σας μίγμα με σνακ. Μπορείτε να το κάνετε όσο θρεπτικό θέλετε, αρκεί να ανακατέψετε ξηρούς καρπούς με αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας. Όμως, να θυμάστε ότι θα κάνει ζέστη και θα διψάτε συχνά, οπότε μην το παρακάνετε με το αλάτι στο μείγμα σας. 
  • Πλούσια σε υδατάνθρακες, αλλά χαμηλά σε λιπαρά, κουλουράκια αποτελούν το τέλειο καύσιμο για μια μέρα στην παραλία. Επειδή όμως, μπορεί να δυσκολευτείτε να τα βρείτε, αγοράστε κουλουράκια ολικής αλέσεως, τα οποία έχουν περισσότερες φυτικές ίνες και είναι πιο υγιεινά. Χρησιμοποιήστε πλαστικές σακούλες για να τα συσκευάσετε, που δεν πιάνουν χώρο και εμποδίζουν την άμμο να μπει μέσα. Για μια έξτρα γεύση, πάρτε μικρά δοχεία με μουστάρδα, ώστε να βουτάτε τα κουλουράκια σας. 
  • Τα popcorns δεν είναι μόνο γευστικά, είναι επίσης και υγιεινά, διότι αποτελούν μια φυσική τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε λιπαρά. Φτιάξτε μόνοι σας popcorn με λίγο ελαιόλαδο, βάλτε τα σε ένα μικρό μπολ και πάρτε τα μαζί σας στη παραλία. 
  • Τίποτα δεν μπορεί να είναι ευκολότερο στη προετοιμασία από τα φρέσκα φρούτα. Είναι το πιο υγιεινό σνακ, πλούσιο σε βιταμίνες και θα σας κρατήσει ενυδατωμένους. Πάρτε καρπούζι, ροδάκινο, σταφύλια χωρίς κουκούτσι ή εάν έχετε χρόνο φτιάξτε σουβλάκια φρούτων. 
  • Οι μπάρες δημητριακών είναι συνήθως από τα πιο αγαπημένα σνακ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα κουτί και να πάρετε αυτούς τους νόστιμες ενισχυτές ενέργειας μαζί σας στη παραλία. Φυσικά, για όσους από εσάς προτιμάτε τα σπιτικά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σνακ δημητριακών. 
  • Εάν θέλετε ένα εύκολο, δροσερό και πλούσιο σε βιταμίνες σνακ, δοκιμάστε τα ωμά λαχανικά. Πάρτε στη παραλία, ολόκληρα καρότα, αγγούρια, μπρόκολο, κουνουπίδι σε φέτες και γενικά ό, τι είναι διαθέσιμο στο πλησιέστερο κατάστημα. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ψυγείο, πάρτε μικρές τσάντες με παγοκύστες, ώστε να κρατήσουν τα λαχανικά δροσερά και τραγανά. 
  • Το σάντουιτς είναι πάντα μια δημοφιλής επιλογή. Αλλά για μια μέρα στην παραλία, θα πρέπει να είστε λίγο δημιουργικοί! Αντί να χρησιμοποιήσετε καρβέλι ψωμί, κάντε σάντουιτς με ψωμάκια για muffins και βάλτε μέσα σπανάκι ή λιαστές ντομάτες.

    Τέλος, για να είστε άνετοι στη παραλία καλό είναι να έχετε τα σνακ σε ατομικές μερίδες. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση της ποσότητας άμμου στο φαγητό σας και σας διευκολύνει στη κατανάλωση του.


    Καλό μπάνιο!

  • Τζουλιάννα Καρνέζη 
    Διαιτολόγος, RD Dietetics BSC Hons, 
    University of Hertfordshire