Ληστής τον χτύπησε στο κεφάλι και εκείνος μετατράπηκε σε ιδιοφυία

Το χτύπημα ενός ληστή μετέτρεψε τον Τζέισον Πάτζετ σε μία ιδιοφυία που μπορεί να μελετήσει μαθηματικά σε υψηλό επίπεδο αλλά και να αντιλαμβάνεται λεπτομέρειες που παλαιότερα δεν μπορούσε να προσέξει.
Ήταν 13 Σεπτεμβρίου το 2002 όταν ο Τζέισον που μόλις είχε παρατήσει το κολέγιο πήγε να διασκεδάσει σε ένα καραόκε μπαρ. Τότε είχε δεχτεί επίθεση από αγνώστους που τον χτύπησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τον λήστεψαν.

Ο Τζέισον μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και αφού ανάρρωσε επέστρεψε σπίτι του όπου παρατήρησε πως η όραση του έχει αλλάξει και έβλεπε λεπτομέρειες που προηγουμένως δεν μπορούσε να διακρίνει.

Επίσης συνειδητοποίησε πως μπορούσε να μελετήσει μαθηματικά σε πολύ υψηγλό επίπεδο και άρχισε έτσι να ασχολείται με τις γεωμετρικές θεωρίες. Από την άλλη, ο Τζέισον από κοινωνικός τύπος που ήταν, άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του και να αποκτά εμμονές με τα μικρόβια.

Ο ίδιος απευθύνθηκε σε έναν ειδικό, τον Ντάρονλντ Τρέφερτ που του εξήγησε ότι το χτύπημα στο κεφάλι του αύξησε την ευφυΐα. Η περίπτωση του Τζέισον είναι πάρα πολύ σπάνια και μόλις 40 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πάθει κάτι παρόμοιο.

Κατά τον ειδικό, το χτύπημα επέφερε ένα σοκ στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου που άρχισε να δουλεύει σε εντατικούς ρυθμούς.