Aσφαλιστικός οργανισμός δίνει εκατομμύρια για τρόμπες πέους!

Τα ακούτε εκεί στο υπουργειο Υγείας; 172 εκατομμύρια δολάρια έχει πληρώσει το πρόγραμμα ασφάλισης Medicare, της κυβέρνησης των ΗΠΑ, από το 2006 έως το 2011 για τρόμπες πέους ή αλλιώς αντλίες πέους... Και παρότι οι ΗΠΑ δεν φημίζονται για την κοινωνική πολιτική τους, σε αυτόν τον τομέα φαίνεται να εξυπηρέτησαν αρκετά καλά τους ασφαλισμένους.

Στην Αμερική βέβαια το θέμα συζητιέται πολύ, καθώς οι νομοθέτες προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με ένα νομοσχέδιο δαπανών, ύψους 1 τρισ. δολαρίων. Η έκθεση του γενικού επιθεωρητή του Department of Health and Human Services αποκαλύπτει ότι το Medicare, το ασφαλιστικό σύστημα υγείας της κυβέρνησης για τους ηλικιωμένους, αποδέχθηκε σχεδόν 474.000 αιτήσεις για συστήματα βοήθειας της στύσης, συνολικού ύψους περίπου 172.400.000 δολαρίων την περίοδο 2006-2011.
Οι αιτήσεις συνεχώς αυξάνονται και ενώ το 2006 δαπανήθηκαν 20,6 εκατομμύρια δολάρια, το 2011 έφτασαν τα 38,6 εκατομμύρια δολάρια.

«Τα ποσά πληρωμής για αντλίες πέους παραμένουν εξαιρετικά υπερβολικά σε σχέση με τα ποσά τα οποία πληρώνουν όσοι τα αγοράζουν μόνοι τους από το εμπόριο», αναφέρει η έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2013. Σύμφωνα με αυτή, το Medicare πληρώνει στους προμηθευτές τη διπλάσια τιμή από αυτή που ισχύει στο εμπόριο.
Αν το Medicare είχε επαναδιαπραγματευθεί ώστε να προσαρμόσει τις τιμές στα επίπεδα της λιανικής αγοράς, το αμερικάνικο δημόσιο θα είχε εξοικονομήσει 14 εκατομμύρια δολάρια για καθένα από τα έξι χρόνια, ανέφερε η έκθεση.