Το Instagram βάζει κάτω τον καλύτερο παπαράτσι

Είναι γεγονός. Οι καλύτεροι παπαράτσι των διάσημων είναι ο εαυτός τους. Τώρα οι προσωπικές στιγμές διάσημων ανθρώπων κυκλοφορούν ελεύθερες (και με το νόμο) στο καλύτερο online περιοδικό. Το Instagram. Άσε που αν θες κάνεις και το σχόλιό σου (ενίοτε πικρόχολο, κανείς δεν θα στο απαγορεύσει).
Κάποτε το να «κλέψεις» μια στιγμή ενός celebrity ή μια εικόνα από το σπίτι του, από την κουζίνα, το σαλόνι, τον κήπο του –πόσο μάλλον από την κρεβατοκάμαρά του- ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση. 
Ορκισμένη fan είχε «διαρρήξει» το σπίτι του Brad Pitt για να κοιμηθεί στο κρεβάτι του, παπαράτσι έχουν δει τους φακούς των πανάκριβων φωτογραφικών τους μηχανών να γίνονται θρύψαλα προκειμένου να μην αποτυπώσουν μια πιο ιδιωτική στιγμή οξύθυμων –και ολίγο μεθυσμένων εκείνη τη στιγμή- σταρ όπως ο Sean Pen ή ο Johnny Depp, ενώ η Νταϊάνα με τον Ντόντι σκοτώθηκαν προσπαθώντας να αποφύγουν τους παπαράτσι που τους ακολουθούσαν παντού (αν και οι γαλλικές αρχές μιλούν και για σοβαρά οδηγικά λάθη του σωφέρ τους).
Όλα αυτά, όμως, πριν από το Instagram. Αν κάποτε ήταν επιτυχία να «κλέψεις» μια εικόνα του celebrity την ώρα που βγαίνει από ένα κλαμπ ή πηγαίνει βόλτα το μωρό του στο δρόμο, σήμερα αρκεί να τον ακολουθήσεις στο Instagram για να τον δεις να ξυπνάει το πρωί, να μαγειρεύει στην κουζίνα, να ταχταρίζει το μωρό, να κάνει γυμναστική, να πίνει τα ποτά του με τους φίλους του ή να κάνει βουτιές με το μαγιό του σε πισίνες και παραλίες. Οι πιο τολμηροί –βλέπε Rihanna- φωτογραφίζονται και με τα εσώρουχα στο κρεβάτι ή με το τρίφυλλο τσιγάρο στην μπανιέρα, κάνοντας τις παπαρατσοφωτογραφίες τους να ωχριούν μπροστά στο πλούσιο προσωπικό υλικό που οι ίδιοι διοχετεύουν με άνεση στο κοινό τους.

Τα φετινά Χριστούγεννα είχαν άφθονο τέτοιο υλικό. Είδαμε την Alessandra Ambrosio στο σπίτι της να ετοιμάζει εορταστικό δείπνο και να ποζάρει μπροστά στο δέντρο της με τα παιδιά και τον άντρα της. Είδαμε τη Rihanna με στέκα-τάρανδο και όλο της το σόι στα Barbados, είδαμε την Jessica Alba να κάνει Χριστουγεννιάτικο pajama party, αλλά και καρέ-καρέ το ρεβεγιόν της μαμάς της Kim Kardashian, Kris Jenner, που είχε καλέσει και τη «δική μας» Μaria Menounos που είχε μαζί και τον αγαπημένο μας make up artist Δημήτρη Γιαννέτο. 

Είδαμε τις διακοπές της Εριέττας Κούρκουλουστο Gstaad με τις δύο κολλητές της και τον Γιώργο Αρσενάκο της Panik Records–και αυτές του Ηλία Ψινάκη με τον Valentino στο ίδιο μέρος σε παραδίπλα παρέα. Είδαμε τι φόρεσε η Δέσποινα Καμπούρη στο ρεβεγιόν, είδαμε ενσταντανέ από τα Χριστούγεννα της Δέσποινας Βανδή, τα Χριστούγεννα του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού με τη Χριστίνα Πολίτη στο Πήλιο (και την επίσκεψή τους στην 93χρονη μαμά του Πέτρου στο Βόλο), είδαμε τη Χριστουγεννάτικη διακόσμηση και τα γλυκά που ετοίμασε ηΈλλη Κοκκίνου, τη Σίσσυ Χρηστίδου αγκαλιά με το 3 μηνών μωρό της και τον Φίλιππο μπροστά στο δέντρο της αλλά και τα μελομακάρονα που ετοίμασε για το μπαζάρ του σχολίου, την Κατερίνα Καινούργιου στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη και την Μαρία Ηλιάκη να διασκεδάζει στα Χανιά με τους κολλητούς της. Μέχρι που είδαμε και την Αγγελική Ηλιάδη και τον Σάββα Γκέντσογλου στο κρεβάτι τους να σερφάρουν σε κινητά και ταμπλέτες όπως και τις διακοπές της Νάντιας Μπουλέ στο Λονδίνο. Μετά από τόσο πλούσιο και πραγματικά προσωπικό υλικό στο Instagram, πραγματικά: τι να σου πει μια παπαράτσι φωτό με έναν σταρ να ψωνίζει για χιλιοστή φορά στο ίδιο εμπορικό κέντρο, έχοντας συνήθως πάει εκεί επί τούτου για να βγάλει μια φωτογραφία;