To CNN επιλέγει τα εννέα ομοφότερα ελληνικά νησιά

Η χώρα μας έχει περίπου 1.400 νησιά, τα οποία είναι γνωστά το καθένα για τη δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έτοιμα να τα επισκεφτείς, να γνωρίσεις την ξεχωριστή ομορφιά του καθενός τα ελληνικά νησιά περιμένουν τον επίδοξο τουρίστα να δοκιμάσει από πρώτο χέρι τις ομορφιές τους.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα στα νησιά μας καταδεικνύοντας για ποιους συγκεκριμένους λόγους αξίζει να επισκεφτείς 9 ελληνικά νησιά.

Ομορφότερο τοπίο χαρακτηρίζεται η Σαντορίνη καθώς το ηφαίστειο χιλιετίες ευρισκόμενο στο νησί των Κυκλάδων, δίνει το δικό του χρώμα στο φυσικό τοπίο. Καλύτερη νυχτερινή ζωή φυσικά έχει σύμφωνα με τον οδηγό η Μύκονος, ενώ ως πιο παραδοσιακό μέρος για διακοπές παρουσιάζεται η Νάξος.

Το νησί της Πάρου θεωρείται το καταλληλότερο για βουτιές και παιχνίδια στη θάλασσα ενώ τις καλύτερες παραλίες αν δεν ενδιαφερόμαστε για τα παιχνίδια μας προσφέρει η Μήλος όπως βλέπουμε στο αφιέρωμα. Οι φυσιολάτρες μπορούν να βρουν ευχαρίστηση στο νησί που οι ρυθμοί ζωής είναι τελείως διαφορετικοί, στην Ικαρία. Οι πιο τολμηροί «εξερευνητές» , μπορούν να ικανοποιηθούν με την άγρια ομορφιά που έχουν τα Κουφονήσια.

Τέλος το καλύτερο νησί για διακοπές με την σύντροφό ή τον σύντροφό σου είναι η Φολέγανδρος, σύμφωνα με το CNN. Βέβαια, δεν θα μπορούσε ένα αφιέρωμα που μιλά για την Ελλάδα να μην σχολιάσει την παραδοσιακή κουζίνα. Νικητής των γεύσεων λοιπόν αναδεικνύεται η Κρήτη, καθώς το ντοκιμαντέρ την παρουσιάζει ως τον προορισμό με το καλύτερο φαγητό.