Γιατί το καλοκαίρι οι άνθρωποι απιστούν πιο ευκολά;

Το καλοκαίρι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση αλλά και παντρεμένοι αρχίζουν και ψάχνονται δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να απιστούν πολύ έντονα και τα διαζύγια να αυξάνονται κατακόρυφα .

Πρόσφατες έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), δείχνουν ότι οι ανδρές και γυναίκες που απιστούν επιλέγουν συνηθώς την εποχη του καλοκαιριού. Οι άνδρες απιστούν περισσότερο ενώ οι γυναικές όταν έχουν φτάσει στο ‘’Αμήν΄

Συγκεκριμένα, οι έρευνες δείχνουν ότι από τις 1.800 Ελληνίδες, ηλικίας 35 έως 45 ετών, που συμμετείχαν σε μία από τις έρευνες, το 64% είπαν ότι απατούν τον σύντροφό τους, όταν το αντίστοιχο ποσοστό σε μελέτη με άντρες στη χώρα μας ήταν 54%. Ειδικά μεταξύ των παντρεμένων ανδρών, το ποσοστό όσων απατούσαν τις συζύγους τους ήταν 48% σύμφωνα με μία τρίτη έρευνα, η οποία έδειξε ακόμη πως το 13% των παντρεμένων ανδρών απατούν την γυναίκα τους έχοντας κάνει μόνιμη σχέση με μία άλλη, ενώ το 35% έχουν εφήμερες σχέσεις.

Το 69% ότων ανθρώπων που απιστούν είπαν πως το έκαναν καλοκαίρι, ενώ το φθινόπωρο επιλέγει μόνο το 14% των ερωτηθέντων, την ανοίξη το 10% και τον χειμώνα μόλις το 7%.

Γιάτι όμως το καλοκαίρι εμπνέυει τους άπιστους να απιστήσουν;

Η ΕΜΑΣ δίνει την εξής απάντηση , το καλοκαίρι παραμερίζονται οι αναστολές και οι ηθικοί κοινωνικοί κανόνες και εμφανίζεται μια πιο πρωτόγωνη διάθεση για κατάκτηση των σωματικών ηδονών