Οι Ρώσοι χτύπησαν με πύραυλο τον μετεωρίτη πριν φτάσει στη Γη;

Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας ανέκοψε την πορεία του μετεωρίτη οι εικόνες του οποίου «πάγωσαν» την παγκόσμια κοινή γνώμη αφού ήταν βγαλμένες από τις σελίδες της Αποκάλυψης.
Περισσότεροι από 725 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τουλάχιστον 60 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαψη και δύο από αυτούς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την πτώση μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων,ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

Tην ίδια στιγμή ανώνυμες στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today, αποκάλυψαν πως ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του. H αναφορά αυτή ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.

Τουλάχιστον 297 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές από την πτώση του μετεωρίτη ενώ ειδικά για τους κατοίκους της πόλης Τσελιάμπινσκ οι ρωσικές Αρχές άνοιξαν τηλεφωνικής γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε πως κινητοποίησε 20.000 άντρες και τρία αεροπλάνα ή ελικόπτερα για να επιθεωρήσουν τις περιοχές, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.

«Δεν αποφασίστηκε να απομακρυνθούν πολίτες από τις κατοικίες τους, το επίπεδο ραδιενέργειας είναι κανονικό, σας ζητάμε να μην πανικοβάλλεστε», επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο Καζακστάν.