Ζήλια, αλκοόλ, στεροειδή και το τηλεφώνημα του πρώην, έκαναν τον Πιστόριους να την σκοτώσει

Με καταιγιστικό ρυθμό γίνονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ από τον σύντροφό της, τον Παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου.
Ενώ ο αθλητής δήλωσε εξ αρχής πως την πέρασε για διαρρήκτη και την σκότωσε, πλέον η υπεράσπιση ισχυρίζεται ότι ο Όσκαρ Πιστόριους ξέχασε πως κοιμήθηκαν μαζί και το βράδυ ξύπνησε και την μπέρδεψε με ληστή.
Οι νοτιοαφρικανικές εφημερίδες κάθε μέρα δημοσιεύουν και νέα δεδομένα με αποτέλεσμα πλέον να έχει γίνει μία πλήρης καταγραφή του χρονικού της δολοφονίας.
Ωστόσο με την αυγή της νέας εβδομάδας και με τον Πιστόριους να περιμένει την Τρίτη για να ξαναβρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου, τα δημοσιεύματα τον εμφανίζουν ως ζηλιάρη, εμμονικό, αλκοολικό και χρήστη απαγορευμένων στεροειδών. Συν τοις άλλοις έρχεται και ένα τηλεφώνημα από τον πρώην σύντροφο της Ρίβα να ενισχύσει το σενάριο που θέλει τον Παραολυμπιονίκη να την δολοφόνησε από ζήλια.

Απαγορευμένα στεροειδή φάρμακα

Όπως δημοσιεύουν τόσο νοτιοαφρικανικές εφημερίδες, όσο και βρετανικές, ο Όσκαρ Πιστόριους φαίνεται να ήταν χρήστης απαγορευμένων στεροειδών.Σύμφωνα με τις αρχές μάλιστα στο σπίτι του στην Πρετόρια βρέθηκαν τέτοια σκευάσματα, ενώ υποστηρίζουν πως ο αθλητής είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν το συμβάν.

Το σενάριο το οποίο έχει αρχίσει να συνθέτει η Αστυνομία είναι πως ο Πιστόριους κατανάλωσε τα στεροειδή και ήπιε αλκοόλ. Ο συνδυασμός αυτών των δύο του έφερε την έκρηξη οργής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συγκρατηθεί. Μια πηγή κοντά στην έρευνα, δήλωσε: «Τα στεροειδή φάρμακα που βρέθηκαν στο σπίτι είναι στοιχεία, ενώ υπάρχει και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ».

Ξέχασε ότι… κοιμήθηκαν μαζί

Το αρχικό σενάριο καταρρέει και αυτό φαίνεται και από την παραδοχή της υπεράσπισης η οποία πλέον ανοικτά δηλώνει πως πλέον το ζευγάρι κοιμήθηκε το βράδυ μαζί, ωστόσο ο αθλητής κατά την διάρκεια της νύχτας το ξέχασε!

Η υπερασπιστική γραμμή είναι ότι όντως κάποιος θόρυβος ξύπνησε τον αθλητή και αυτός θεώρησε ότι είχε μπει διαρρήκτης στο σπίτι. Από τις έρευνες βρέθηκαν η τσάντα της Ρίβα και ένα iPad στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας και η θήκη ήταν στην πλευρά του κρεβατιού του Πιστόριους. Τα σεντόνια ήταν τσαλακωμένα, γεγονός που υποδηλώνει ότι Ρίβα και Πιστόριους είχαν κοιμηθεί μαζί, ενώ ένα φυσίγγιο βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα που οδηγεί στην θεωρία ότι ο πρώτος πυροβολισμός έγινε εκεί και οι υπόλοιποι τρεις στο μπάνιο.

Το τηλεφώνημα του πρώην της Ρίβα

Οι πληροφορίες επίσης λένε πως η έκρηξη οργής του Πιστόριους προκλήθηκε και από ένα «αναπάντεχο» τηλεφώνημα που δέχθηκε η Ρίβα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από τον πρώην της, τον αστέρα του ράγκμπι, Φρανσουά Χουγκάαρντ.
Ο αθλητής φέρεται να τηλεφώνησε στο μοντέλο προκειμένου να μιλήσουν, καθώς διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, ωστόσο ο συμβολισμός της ημέρας έφερε τον Πιστόριους εκτός εαυτού. Ο Παραολυμπιονίκης δεν ενέκρινε ποτέ αυτήν την φιλική σχέση και το γεγονός πως είχαν χωρίσει ελάχιστα προτού γνωριστούν τον εκνεύριζε.