Ελένη Μενεγάκη: Μετακομίζει στη μεσημεριανή ζώνη;

Πρόταση-βόμβα του Alpha φέρνει τα πάνω-κάτω στο τηλεοπτικό τοπίο. 

Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη να αφήσει την αγαπημένη της πρωινή ζώνη και να μετακομίσει προσφέροντας πλέον... μεσημεριανό καφέ στους φανατικούς τηλεθεατές της; Μη βιαστείτε να απαντήσετε αρνητικά, γιατί μπορεί και να πέσετε έξω!

Η Ελένη Μενεγάκη είναι η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης». Μήπως όμως ήρθε η στιγμή να γίνει και της μεσημεριανής ζώνης; Στον Alpha πάντως το εξετάζουν πολύ σοβαρά τις τελευταίες ώρες και κάνουν πρόταση-βόμβα που θα ταράξει όλο το τηλεοπτικό τοπίο, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτό το θρίλερ που παίζεται με τον προγραμματισμό του καναλιού για τη νέα σεζόν.

Οι Γερμανοί του RTL ζητάνε από την Ελένη Μενεγάκη να εγκαταλείψει την αγαπημένη της πρωινή ζώνη, όπου έχει γράψει τη δική της μεγάλη ιστορία, και να σερβίρει το μεσημέρι τον «Καφέ» της. Θέλουν δηλαδή η εκπομπή της, που σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του σταθμού, να βγαίνει στη ζώνη του τηλεοπτικού κουτσομπολιού.

Απόρροια της απόφασης αυτής είναι να βγει εκτός ημερήσιου προγράμματος το καθημερινό «Κους-κους», για το οποίο μόλις πριν από τρεις ημέρες είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις πως δεν κινδυνεύει. Ετσι εξηγούνται και τα κλάματα που έβαλε η Κατερίνα Καραβάτου μετά τη δεύτερη συνάντηση που είχε με τον Κρίστοφερ Μάινους, διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού.

Η «βόμβα» για τη μετακίνηση του «Καφέ» της Ελένης έπεσε στην Κάντζα χθες και έχει εξηγήσεις. Το κανάλι θα λειτουργεί «ζωντανά» μόνο για ένα 8ωρο την ημέρα και πέντε ώρες το Σαββατοκύριακο. Ολες οι άλλες βάρδιες τεχνικών θα καταργηθούν. Η απόφαση αυτή ελήφθη πέρυσι για τον ειδησεογραφικό τομέα, να λειτουργεί δηλαδή μια μόνο βάρδια ααπό τις 12.00 έως τις 8.00 το βράδυ. Τότε η γερμανική διοίκηση είχε προβάλει το επιχείρημα πως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων βγαίνει στις 7.00 μ.μ., άρα δεν χρειάζονται βάρδιες τεχνικών μετά τις 8.00 μ.μ. 

Φέτος ήρθε η ώρα και για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Το RTL μπροστά στην απαίτηση να γίνουν σκληρές περικοπές, πήρε τη μεγάλη απόφαση και έτσι το ωράριο όλων των ζωντανών εκπομπών περιορίζεται στο οκτάωρο, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ. Κι αυτή, όπως δείχνουν όλα, είναι η βάση για όλες τις αλλαγές και τις συνεχόμενες ανατροπές των τελευταίων ημερών στον Alpha που έφεραν τα πάνω-κάτω στο κανάλι και πολλαπλά εγκεφαλικά στα αστέρια του σταθμού.

Η Ελένη Μενεγάκη έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις των Γερμανών και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή της. Μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει on air στην κάμερα του Star πως οι λεπτομέρειες του συμβολαίου της δεν ενδιαφέρουν κανέναν και είναι έτοιμη για την εκπομπή της. Δεν περίμενε προφανώς πως θα πρέπει να ετοιμάζεται για τη μεσημεριανή ζώνη του Alpha! Και αξίζει να σημειωθεί πως στα 16 χρόνια που βρίσκεται με ιδιαίτερη επιτυχία στον τηλεοπτικό αέρα δεν έχει μετακινηθεί ποτέ από την πρωινή ζώνη. Ο χαρακτήρας αυτός καθόριζε και τη θεματολογία της εκπομπής, την οποία η «βασίλισσα» γνωρίζει όσο κανείς άλλος στην τηλεόραση. 

Θεωρείται βέβαιο πως η μετακίνηση του «Καφέ» της Ελένης, αν φυσικά το αποδεχθεί χωρίς κουβέντα η παρουσιάστρια του Alpha, θα φέρει νέα δεδομένα στο τηλεοπτικό σκηνικό. Η αποχώρηση της πρωινής εκπομπής του καναλιού της Κάντζας από τον ανταγωνισμό αφήνει ελεύθερο το πεδίο για Mega και ΑΝΤ1. Και ενώ το Mega επιμένει στην κλασική και παραδοσιακή μορφή της πρωινής ζώνης, ενημερωτική και στη συνέχεια ψυχαγωγική εκπομπή, ο ΑΝΤ1 ενοποιεί τα δύο είδη στο νέο 5ωρο μαγκαζίνο-μαμούθ.

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ