American Idol: Η πιο πετυχημένη εκπομπή της τηλεόρασης σύμφωνα με το Forbes

Σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού «Forbes», το «American Idol» βρίσκεται πρώτο στην προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού και προσελκύει όλο και περισσότερους διαφημιστές, αποφέροντας τεράστια κέρδη στους παραγωγούς.
Παρόλο που το ποσοστό των κερδών σημείωσε πτώση της τάξης του 12% από πέρσι, συνεχίζει να σημειώνει τεράστια επιτυχία με τα διαφημιστικά κέρδη να αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 7,11 εκατομμυρίων δολαρίων και την παρουσία της εκθαμβωτικής Τζένιφερ Λόπεζ στην κριτική επιτροπή να ενισχύει ακόμη περισσότερο το σόου τραγουδιού.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η δημοφιλής σειρά «Two and a Half Men» με πρωταγωνιστή τον εκκεντρικό Τσάρλι Σιν, που τα κέρδη της αγγίζουν τα 2,89 εκατομμύρια δολάρια- η απόλυσή του όμως θέτει σε αμφισβήτηση τη συνέχειά του σίριαλ.

Τρίτη θέση κατέχουν οι «Desperate Housewives» με 2,74 εκατομμύρια δολάρια ενώ τέταρτο στη σειρά έρχεται το «Grey’s Anatomy» με 2,67 εκατομμύρια δολάρια.

Το λαμπερό σόου χορού «Dancing With the Stars» βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 2,67 εκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη, το μοναδικό καινούριο σόου που βρίσκεται στη λίστα είναι το «Mike and Molly», που έφτασε στη δέκατη θέση με 2,11 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός δεκάδας βρίσκεται το «Glee», που φέρνει 2 εκατομμύρια δολάρια και το «Modern Family» με 1,6 εκατομμύρια δολάρια κατέχοντας την 11η και 12η θέση αντίστοιχα.