Νεότεροι άνδρες & μεγαλύτερες γυναίκες: Μια έλξη με αιτία…

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε νέες κοπέλες με μεγαλύτερους άνδρες… τι γίνεται όμως όταν οι νεότεροι άνδρες προτιμούν τις μεγαλύτερες γυναίκες;

Γιατί ένας άνδρας επιθυμεί να βγαίνει με πιο μεγάλες σε ηλικία γυναίκες… μήπως γιατί πέρα από ώριμες, είναι οικονομικά ανεξάρτητες, αλλά και καλύτερες ερωμένες;

Ίσως να διαθέτουν ένα πακέτο από προσόντα που δύσκολα τα βρίσκεις όλα μαζί σε μια μικρότερη γυναίκα…

Για να εμβαθύνουμε όμως λίγο και να προσεγγίσουμε τους λόγους, για τους οποίους ένας άνδρας μπορεί να ενθουσιαστεί από μια ώριμη κυρία:

1. Οι ώριμες γυναίκες κατανοούν βαθύτερα το νόημα της ζωής. Έχουν μια έντονη αγάπη για την ζωή και ένα πάθος σε ότι πράττουν… αγαπούν βαθύτερα και μπορούν να επικοινωνήσουν με ένα άνδρα με τρόπους που μια νεότερη δεν θα σκεφτόταν.


2. Σεξουαλική εμπειρία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τον καιρό έρχεται και η εμπειρία. Οι μεγαλύτερες γυναίκες μπορούν να είναι πιο άνετες σεξουαλικά και είναι έτοιμες να ικανοποιήσουν την σεξουαλική περιέργεια των νεότερων ανδρών με μεγαλύτερη ευκολία.


3. Αποτελούν πρόκληση για ένα άνδρα. Μερικοί νεότεροι άνδρες πιστεύουν ότι μπορούν να μάθουν πολλά από μια πιο ώριμη γυναίκα, η οποία διαθέτει εμπειρία αρκετή και για τους δυο τους.

4. Σταθερότητα. Η οικονομική κυρίως, σταθερότητα ενός άνδρα μπορεί να αποτελέσει κατασταλτικό παράγοντα σε μια σχέση, γι’ αυτό και μερικοί μικρότεροι ηλικιακά άνδρες προτιμούν το αντίθετο… δηλαδή, να βρίσκουν γυναίκες επιτυχημένες, δυναμικές και με οικονομική άνεση… και αυτό το τρίπτυχο συνήθως το διαθέτουν οι πιο μεγάλες γυναίκες.

5. Ανασφάλεια. Οι άνδρες είναι τρομερά ανασφαλείς. Θέλουν να νιώθουν ότι τους εκτιμούν ,τους ευγνωμονούν και τους θαυμάζουν. Μια μεγαλύτερη γυναίκα μπορεί να αναπτερώσει το ηθικό ενός νεότερου άνδρα πιο εύκολα και με έξυπνο τρόπο.

6. Οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Δεν νομίζω να μην υπάρχει ένας άνδρας που δεν αγαπά την μητέρα του. Μια μεγαλύτερη γυναίκα μπορεί να παίξει και το ρόλο της μητέρας σε μια σχέση με μικρότερο άνδρα και αυτό είναι κάτι που αρέσει σε πολλούς άνδρες.



Harriet Brookes 
journalist-Psychologist