Στα δικαστήρια έσυρε την Google ο Αργύρης Αγγέλου και δικαιώθηκε!

Βαρέως το είχε πάρει το θέμα ο ηθοποιός, ο οποίος επιχείρησε αρχικά να λύσει το θέμα εξωδικαστικά, ζητώντας από τον κολοσσό της πληροφορικής να αποσύρει από τα αποτελέσματα της αναζήτησης ιστοσελίδες με ανακριβή άρθρα για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Αναρμόδια δήλωσε η Google και τότε ο Αργύρης, το Καλοκαίρι που μας πέρασε, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα! Όπως υποστήριξε, από το «gay» βλάπτεται η καριέρα του και προκαλούνται προβλήματα στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

«Με τη μετάδοση των ανωτέρω ευαίσθητων δεδομένων δημιουργείται στο διαδικτυακό κοινό η εντύπωση ότι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίον πρέπει να ασχολείται κανείς με τον αιτούντα είναι η ερωτική του ζωή και ο σεξουαλικός προσανατολισμός του, σαν να επρόκειτο για καλλιτέχνη ο οποίος επιδιώκει την πρόκληση και τη δημιουργία σκανδάλων γύρω από το όνομά του... Αποτέλεσμα είναι να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον του... Περαιτέρω, όσον αφορά τον προσωπικό, φιλικό και οικογενειακό του κύκλο, ο αιτών δέχεται ερωτήσεις για το εν λόγω αποτέλεσμα στη μηχανή αναζήτησης της καθ’ ης και είναι υποχρεωμένος να απολογείται στο περιβάλλον των οικείων του σχετικά με τη στρεβλή εικόνα που μεταδίδεται από το google.gr σχετικά με τις ατομικές πληροφορίες που τον αφορούν και απασχολούν την κοινή γνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά η μήνυση του ηθοποιού.

Τελικά, πριν από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η Google απέσυρε τα links που ασχολούνται με την προσωπική ζωή του ηθοποιού.